Atacuri multiple cu bombe şi incendii în sudul Thailandei. Cel puţin şapte răniţi

0
0
Cel puţin 13 morţi şi 40 de răniţi după un incendiu la un club de noapte din Thailanda FOTO Captură Video/Twitter

Multiple explozii şi incendii au afectat, miercuri, cel puţin şaptesprezece localităţi din sudul Thailandei, au declarat autorităţile, în ceea ce păreau a fi mai multe atacuri coordonate, soldate cu cel puţin şapte răniţi, relatează Reuters.

Atentatele şi incendiile provocate au avut loc după miezul nopţii şi au vizat magazine de cartier şi o benzinărie din trei provincii, rănind uşor cel puţin şapte persoane, potrivit declaraţiilor poliţiei şi surse militare.

Atacurile nu a fost revendicate până la ora actuală.

Provinciile din sudul Thailandei de-a lungul graniţei cu Malaysia se confruntă cu un val al insurgenţei de zeci de ani, la nivel scăzut. Guvernul thailandez s-a luptat cu grupuri secrete care încearcă să obţină independenţa provinciilor predominant musulmane Pattani, Yala, Narathiwat şi ale unor zone din Songkhla.

Mai mult de 7.300 de persoane au fost ucise în conflict din 2004, potrivit grupului Deep South Watch, care monitorizează nivelul de violenţă.

Negocierile de pace lansate în 2013 au fost întrerupte în repetare rânduri.

Atacurile de miercuri au avut loc după ce, la începutul acestui an, guvernul thailandez a reluat negocierile cu principalul grup insurgent, Barisan Revolusi Nasional, după o pauză de doi ani în contextul pandemiei.

Organizaţia Unită de Eliberare Patani (Patani United Liberation Organisation- PULO), care a fost exclusă din ultima rundă de negocieri, a organizate bombardamente în timpul lunii sfinte musulmane a Ramadanului, susţinând că dialogul nu este incluziv. Guvernul a anunţat că este dispus să negocieze cu toate grupurile.

Liderul organizaţiei, Kasturi Makhota, a declarat pentru Reuters că atacurile de miercuri nu au „nicio legătură cu PULO”.

Mai multe - În lume

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite