Atac în forţă al Hezbollah. 10 persoane au fost rănite în Haifa, al treilea oraş ca mărime din Israel

0
Publicat:

La primele ore ale dimineţii de luni, gruparea Hezbollah a lansat o salvă de rachete în Israel, concentrate asupra unei baze militare aflat la sud de Haifa, în Israel.

O salvă de rachete a lovit oraşul Haifa din Israel. Foto: captură video
O salvă de rachete a lovit oraşul Haifa din Israel. Foto: captură video

Autorităţile israeliene au anunţat luni dimineaţă că oraşul Haifa, al treilea ca mărime din Israel, a fost lovit de rachetele grupării Hezbollah, iar presa internaţională relatează că au fost rănite 10 persoane.

Hezbollah a anunţat că a vizat o bază militară la sud de Haifa, asupra căreia a lansat o salvă de rachete „Fadi 1”. Două rachete au lovit Haifa, pe coasta mediteraneană a Israelului, iar alte cinci au lovit Tiberias, aflată la 65 km (40 mile) distanţă, relatează New.ro, citând presa internaţională.

Potrivit primelor informaţii furnizate de poliţia israeliană, au fost avariate câteva clădiri şi proprietăţi şi au fost rănite mai multe persoane, unele dintre acestea raportând, însă, răni minore, în timp ce altele au fost transportate la un spital din apropiere.

O înregistrare video realizată de o cameră de supraveghere a arătat momentul în care o rachetă Hezbollah a lovit Haifa.

La rândul său, armata israeliană a precizat că avioanele sale de luptă au lovit, vineri şi sâmbătă, ţinte aparţinând cartierului general al serviciilor de informaţii ale Hezbollah din Beirut, inclusiv mijloace de colectare a informaţiilor, centre de comandă şi alte situri de infrastructură. În ultimele ore, loviturile aeriene au vizat depozite de arme ale Hezbollah în zona Beirut, a precizat armata, menţionând că în urma loviturilor au fost identificate explozii secundare, indicând prezenţa armamentului.

De asemenea, raidurile aeriene au vizat obiective ale Hezbollah în sudul Libanului şi în zona Beqaa, inclusiv depozite de arme, situri de infrastructură, un centru de comandă şi un lansator, a declarat armata. Aceasta a acuzat Hezbollah că şi-a amplasat în mod deliberat centrele de comandă şi armamentul sub clădirile rezidenţiale din inima oraşului Beirut şi a pus în pericol populaţia civilă.

Hezbollah și Israel au făcut schimb de focuri aproape zilnic de-a lungul frontierei de aproape un an. În timp ce gruparea paramilitară susţine că acționează în sprijinul aliatului său palestinian Hamas, în războiul din Gaza, Israelul declară că țintește Hezbollah pentru a face zona de nord a Israelului sigură pentru întoarcerea persoanelor strămutate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite