Atac cu bombă în China: 15 morţi şi 14 răniţi în regiunea Xinjiang

0
Publicat:
Ultima actualizare:

15 oameni au fost ucişi când un grup a aruncat explozibile pe o stradă aglomerată unde comercianţii vindeau mâncare. Atacul a avut loc în regiunea chineză Xinjiang, potrivit agenţiei de ştiri Xinhua.

În atacul din regiunea Xinjiang, au fost ucişi de poliţie şi 11 dintre atacatori, iar 14 persoane au fost rănite. Atacatorii au şi înjunghiat oamenii în atacul de vineri din districtul chinez Shache, potrivit site-ului de ştiri din provincia Xinjiang, Tianshan News. La faţa locului, se pare că poliţia a descoperit dispozitive explozibile, cuţite mari şi topoare.

În ultimii ani, atacurile mortale din regiunea nord-vestică a Chinei au luat viaţa a sute de oameni. Guvernul dă vina pentru aceste atacuri pe separatiştii uighur, care se spune că îşi doresc o ţară independentă numită „Terkestan de Est“. Verificarea detaliilor din regiune este foarte dificilă deoarece s-au impus restricţii jurnaliştilor.

Atacatorii au ucis prin înjunghiere 38 de oameni într-un incident din iulie, din districtul Shache. În octombrie, un tribunal local a condamnat la moarte 12 dintre atacatorii de atunci, notează „Voice of America“.

China şi-a întărit controlul în regiune, pe măsură ce revoltele cresc în intensitate. Vineri, Congresul Poporului din Xinjiang a promulgat o lege care interzice oamenilor să poarte sau să impună altora sigle sau haine asociate cu extremismul religios, a raportat publicaţia de stat „China Daily, sâmbătă.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite