Atac armat în Noua Zeelandă: Trei morţi, printre care presupusul autor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atac armat într-o clădire din centrul Auckland, cel de-al doilea oraş ca mărime din Noua Zeelandă, a făcut trei morţi, printre care presupusul trăgător, joi, ziua deschiderii Cupei Mondiale la fotbal feminin, care va avea loc conform programului, au anunţat autorităţile neozeelandeze, scrie AFP.

Foto: Nexta TV via Twitter
Foto: Nexta TV via Twitter

Premierul Noii Zeelande, Chris Hipkins, a estimat că nu există nicio ameninţare la adresa securităţii naţionale şi a afirmat că, Cupa Mondială, găzduită împreună de Noua Zeelandă şi Australia, va începe joi cum este prevăzut.

Echipa naţională americană, care se află în prezent la Auckland, a declarat într-un comunicat că toate jucătoarele şi tot personalul său sunt teferi.

În cursul atacului armat, care a făcut, de asemenea, mai mulţi răniţi, "autorul s-a deplasat prin clădire" trăgând "cu arma sa de foc", a declarat comisarul interimar al poliţiei, Sunny Patel. "Ajungând la nivelurile superioare ale clădirii, bărbatul s-a încuiat în puţul liftului, iar personalul nostru a încercat să dialogheze cu el", a adăugat comisarul. "Alte focuri de armă au fost trase de bărbat şi a fost găsit decedat la scurt timp mai târziu", a mai afirmat Patel. Poliţia a declarat că două decese au fost confirmate până în prezent, pe lângă cel al agresorului. Forţele de ordine au raportat, de asemenea, numeroşi răniţi.

Poliţiştii au răspuns în număr "important" la atacul armat şi au izolat zona, a adăugat poliţia, care a trimis la locul tragediei şi un elicopter.

"Ceea ce s-a întâmplat este evident alarmant şi asigurăm publicul că situaţia este sub control şi că acesta a fost un incident izolat", a declarat comisarul. El a afirmat că "nu există niciun risc pentru securitatea naţională". Poliţia a cerut populaţiei să stea deoparte în timpul anchetei. 

Poliția țării a subliniat că în timpul anchetei inițiale a incidentului „nu a fost dezvăluită nicio motivație politică sau ideologică a atacatorului” și în acest moment „nu există nicio amenințare la adresa securității naționale”. De asemenea, se mai relatează că atacatorul, înarmat cu o pușcă, a ajuns pe un șantier din centrul orașului și a început „să se miște în jurul lui, descarcându-și arma în timp ce mergea”.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite