Atac aerian asupra celei mai vechi biserici din Gaza, care adăpostea musulmani și creștini VIDEO

0
Publicat:

O biserică greco-ortodoxă din Gaza, care adăpostea circa 500 de palestinieni care își abandonaseră locuințele, a fost vizată de un atac aerian, relatează The Wire, citând ministerul de Interne controlat de Hamas.

Potrivit Al Jazeera, minimum opt persoane au murit în urma atacului

Biserica greco-ortodoxă Sfântul Porfirie este cea mai veche din Gaza. Conform Al Jazeera, un preot al lăcașului de cult a prezis că aceasta va fi vizată, întrucât acolo se adăpostesc atât musulmani, cât și creștini. Orice lovitură asupra bisericii, a declarat preotul Elias, „nu ar fi doar un atac la adresa religiei, care este o faptă josnică, ci și un atac la adresa umanității". 

Supraviețuitorii caută alte victime printre dărâmături. Foto Captură video X (Twitter)
Supraviețuitorii caută alte victime printre dărâmături. Foto Captură video X (Twitter)

Washington Post susține că a „geolocalizat atacul și a reușit să confirme locația bisericii pe baza unui videoclip care arată oameni scotocind printre dărâmăturile unei clădiri distruse". 

Arhiepiscopul Alexios pare să fi fost localizat și este în viață, dar nu știm dacă este rănit. Nu știm nimic despre starea de sănătate a celorlalte peste 500 de persoane găzduite în biserică și mănăstire, inclusiv a persoanei care a fost sursa noastră pentru majoritatea informațiilor", a transmis Ordinul Sfântului Gheorghe

Bombele au lovit cele două săli ale bisericii în care dormeau refugiații, inclusiv copii și bebeluși. În prezent, supraviețuitorii caută alte victime printre dărâmături. Sursa noastră de la fața locului spune că sunt estimate 150 și 200 de decese, iar acest număr este de așteptat să crească pe măsură ce vor fi găsite mai multe persoane în dărâmături", se mai arată în comunicatul Ordinului Sfântului Gheorghe. 

Conform Ministerului Sănătății din Gaza, 3.000 de persoane au fost ucise de la atacul surpriză al Hamas din 7 octombrie, iar 12.500 au fost rănite. De asemenea, În Israel, peste 1.400 de persoane au murit. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite