Armistiţiu în Yemen, timp de două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Reprezentantul special al ONU pentru Yemen, Hans Grundberg, a anunţat că părţile în conflict au convenit să suspende ostilităţile timp de două luni.

Mişcarea rebelă yemenită Ansar Allah (Houthis) salută armistiţiul de două luni declarat de ONU în Yemen, a scris vineri pe Twitter reprezentantul oficial al mişcării, şeful delegaţiei participante la discuţii, Mohammed Abdel Salam.

„Salutăm anunţul trimisului special al ONU pentru Yemen despre un armistiţiu umanitar sub auspiciile organizaţiei mondiale, pentru o perioadă de două luni, timp în care ostilităţile vor fi oprite, Aeroportul Internaţional Sana’a este deschis pentru efectuarea unui număr de zboruri, iar portul Hodeidah este deschis pentru importul de produse petroliere”, a spus Abdel Salam.

Vineri mai devreme, trimisul special al ONU pentru Yemen, Hans Grundberg, a anunţat că părţile din conflictul yemenit care participă la consultări inter-yemenite sub auspiciile Consiliului de Cooperare din Golf (CCG) de la Riad au convenit să suspende ostilităţile timp de două luni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite