ONU a cerut Rusiei şi Ucrainei să ancheteze presupusa tortură a prizonierilor de război. „Orice rău tratament trebuie să fie oprit imediat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldati

Şefa Misiunii Naţiunilor Unite de Monitorizare a Drepturilor Omului în Ucraina, Matilda Bogner, a cerut Ucrainei şi Rusiei să facă anchete privind posibilii prizonieri de război capturaţi de ambele părţi, relatează publicaţia rusă iz.ru şi agenţia Tass.

„Am văzut videoclipuri de ambele părţi ale prizonierilor de război ucraineni care au fost capturaţi de partea rusă şi ale prizonierilor de război ruşi care au fost capturaţi de partea ucraineană. Facem apel la autorităţile din ambele părţi să facă investigaţii complete asupra acuzaţiilor ridicate de aceste videoclipuri. Este important ca aceste tipuri de videoclipuri şi ca orice tratament rău care poate avea loc să fie oprite imediat”, a spus Bogner adăugând că ONU este „în proces de verificare a întregului material publicat”, potrivit libertatea.ro.

De asemenea, aceasta a subliniat că este important ca prizonierii de război să nu fi expuşi „curiozităţii publice” şi să fie „trataţi cu demnitate”.

Precizările reprezentantei ONU vin în contextul în care luni, 28 martie, în mediul online a apărut un videoclip în care, susţine Rusia, apar soldaţi ucraineni care împuşcă în genunchi soldaţi ruşi capturaţi într-o aşezare din Harkov. Nu se ştie din ce unitate fac parte soldaţii din imagini, însă, potrivit jurnaliştilor americani, militarii vorbesc într-un amestec de ucraineană şi rusă cu accente ucrainene.

Rusia a anunţat că va ancheta cazul.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri