Armata israeliană publică o fotografie cu liderul militar al Hamas, Mohammed Deif, ținând în mână dolari americani

0
Publicat:

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) dezvăluie imaginea comandantului militar căutat al Hamas ținând în mână mai multe bancnote de dolari americani, conform news.yahoo.com

Mohammed Deif, liderul Brigăzilor Izz ad-Din al-Qassam în pădure, cu dolari în mână
Mohammed Deif, liderul Brigăzilor Izz ad-Din al-Qassam. Foto IDF

Armata israeliană a publicat o imagine nouă cu comandantul militar misterios al Hamas ținând un pachet de dolari americani în timp ce se relaxa în aer liber.

Imaginea îl arată pe Mohammed Deif, liderul Brigăzilor Izz ad-Din al-Qassam, verificându-și relaxat ceasul în timp ce ține în mână o cană de plastic pe jumătate plină și un pachet de bancnote de dolari americani în cealaltă.

Această fotografie a fost descoperită printre aproximativ 70 de milioane de fișiere digitale pe care Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au spus că le-au descoperit în Gaza, unde se crede că acesta se ascunde în extinsa rețea de tunele subterane a grupării teroriste.

Deif, cunoscut și sub numele de "Oaspete" pentru obiceiul său de a se deplasa continuu în enclavă pentru a evita detectarea de către israelieni, a coordonat atacul terorist al Hamas din 7 octombrie în sudul Israelului.

Armata israeliană nu a specificat când sau unde a fost realizată fotografia 

Noua imagine îl arată pe bărbatul în vârstă de 58 de ani, cu părul gri, așezat pe o bancă nisipoasă în fața a două perechi de pantofi și lângă un bărbat neidentificat, care pare să numere o grămadă de dolari americani.

Fotografiile cu comandantul Hamas sunt rare

Mohammed Deif, liderul Brigăzilor Izz ad-Din al-Qassam, se află pe lista celor mai căutați teroriști de către Israel de aproape trei decenii și a supraviețuit la cel puțin șapte tentative de asasinat, care l-au lăsat cu vederea și mișcarea afectate.

Soția lui, fiul său în vârstă de câteva luni și fiica sa de trei ani au fost, se pare, uciși în timpul tentativelor de asasinat efectuate asupra sa.

Raporturile din luna trecută ale mass-media israeliană sugerau că trupele IDF au descoperit în Gaza imagini video cu el mergând fără asistență, cu o ușoară șchiopătare, și un scaun cu rotile pe care l-ar fi putut folosi în timpul traversării rețelei de tunele a Hamas, din cauza rănilor suferite în încercările de asasinare.

Născut în Khan Younis în Gaza în 1965, el a fost descris drept "Felinul cu nouă vieți" datorită numărului de încercări de asasinat pe care le-a supraviețuit. El este cunoscut și sub numele de Mohammed Diab și Mohammed al-Masri.

Săptămâna trecută, media israeliană a publicat o imagine realizată în 2018 la un eveniment social, care ar fi fost, de asemenea, descoperită de armata israeliană în Gaza.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite