Armata israeliană comunică în persană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Armata israeliană (Tsahal) şi-a făcut un cont în persană pe Twitter pentru a-i informa pe iranieni cum vede relaţia cu ţara lor.

Tsahal a anunţat miercuri că şi-a deschis un cont în persană pe Twitter pentru a transmite „adevărul“ poporului iranian.

„Poporul iranian merită să afle adevărul şi asta vom face“, dă asigurări Tsahal, precizând că publică pe contul respectiv informaţii care sunt furnizate şi pe conturile sale în ebraică, engleză, spaniolă sau arabă.

„Poporul iranian poate să vadă că nu este inamicul nostru, ci regimul lor care îi reprimă“, adaugă armata israeliană.

Deschis la 21 august, contul în persană de pe Twitter al armatei statului evreu are deja peste o mie de urmăritori.

Conturi similare au fost deschise pe alte două reţele de socializare, şi anume Instagram şi Telegram, notează „L’Express“.

Anunţul vine într-un nou context de atacuri ale armatei israeliene împotriva unor obiecte iraniene din Siria.

Aviaţia israeliană a efectuat în noaptea de sâmbătă spre duminică bombardamente în Siria pentru a împiedica, potrivit ei, o forţă iraniană să lanseze un atac cu drone „kamikaze“ în nordul Israelului.

Raidul preventiv al aviaţiei israeliene a avut loc la Aqraba, în apropiere de Damasc, capitala Siriei. A vizat „mai multe ţinte teroriste şi instalaţii militare aparţinând Quds, precum şi unor miliţii şiite“, potrivit purtătorului de cuvânt.

O sursă militară de la Damasc a confirmat raidul israelian, precizând că apărarea antiaeriană siriană a intrat în alertă sâmbătă seara.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite