Armata israeliană a doborât un avion militar sirian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata israeliană a anunţat marţi că a „interceptat“ un avion de vânătoare sirian de tip Suhoi care a pătruns în teritoriul Israelului, relatează Reuters.

Două rachete de tip Patriot au fost lansate în direcţia unui aparat de zbor Suhoi care a intrat doi kilometri în spaţiul aerian israelian, anunţă un comunicat al Tsahal.

Potrivit postului de radio al armatei israeliene, aparatul a fost lovit în zona Podişului Golan şi s-a prăbuşit în partea siriană.

O sursă militară siriană a declarat pentru Spunik News că avionul doborât participa la operaţiuni împotriva organizaţiei teroriste Statul Islamic.

Agenţia de presă SANA, afiliată regimului Bashar al-Assad, anunţă că avionul a fost atacat în timp ce se afla în spaţiul aerian al Siriei. SANA nu precizează dacă aparatul de zbor a fost doborât sau nu, însă acuză forţele israeliene că susţin terorismul.

Vestea doborârii avionului militar sirian vine la o zi după un anunţ al armatei israeliene cu privire la activarea, în premieră, a sistemului de apărare aeriană „Praştia lui David“. Sistemul a fost activat ca măsură de precauţie împotriva unor rachete trase în interiorul Siriei, transmite Reuters, citând armata israeliană.

Israelul este în alertă pe fondul unei înaintări a trupelor lui Bashar al-Assad în sudul Siriei, apropiindu-se, cu ajutorul armatei ruse, inclusiv de Podişul Golan.

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite