Armata Islamului ameninţă Israelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata Islamului, grupare care are legături cu reţeaua teroristă Al-Qaeda, a difuzat o ameninţare în limba ebraică împotriva Israelului. Aceasta susţine că va răzbuna uciderea a doi membri ai organizaţiei în Fâşia Gaza.

Într-o înregistrare care durează 30 de secunde, difuzată pe un site asociat cu organizaţia, se poate auzi o voce care spune că "agresorii evrei" nu vor fi protejaţi de atacuri cu rachetă şi alte ameninţări până când nu se retrag din "teritoriul palestinian", anunţă AFP.

Autorul ameninţărilor s-a identificat ca fiind un membru al grupării Ansar al Sunna, prezentă în Fâşia Gaza.

Islam Yassin (35 de ani), din Jabalya, şi fratele său Muhammad au fost ucişi miercuri în Fâşia Gaza, după ce forţele israeliene au lansat un atac aerian împotriva membrilor grupării.

Matti Steinberg, un fost oficial din serviciile israeliene de informaţii specializat în islam, a declarat pentru postul de televiziune Canal 10 că folosirea limbrii ebraice într-o declaraţie Al-Qaeda este neobişnuită.

"Se pare că ideea din spatele acestui demers este să-i facă pe evrei să simtă că ameninţarea este mai iminentă acum, şi nu doar un avertisment distant", a apreciat el.

Potrivit lui Steinberg, membrii Al-Qaeda folosesc în general alte limbi decât pe cea arabă în declaraţiile lor pentru a "propovădui" islamul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite