Arabia Saudită și Israelul "se apropie" de un acord pentru normalizarea relațiilor bilaterale, afirmă prințul moștenitor saudit

0
Publicat:

Arabia Saudită şi Israelul "se apropie" de un acord pentru normalizarea a relaţiilor bilaterale, care ar fi istoric, a declarat miercuri prinţul moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman într-un interviu acordat unei televiziuni americane, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Drapele Arabia Saudită și Israel FOTO: Shutterstock
Drapele Arabia Saudită și Israel FOTO: Shutterstock

"Ne apropiem din ce în ce mai mult", a precizat acesta, potrivit unor fragmente din acest interviu acordat la postul Fox News, într-un moment în care preşedintele Statelor Unite Joe Biden s-a întâlnit la New York cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Pentru noi, problema palestiniană este foarte importantă. Trebuie să o rezolvăm", a afirmat prinţul moștenitor saudit, subliniind că "negocierile continuă bine până în prezent".

Prințul a dezminţit unele informaţii care circulau în presă și anunţau "suspendarea" discuţiilor cu Israelul.

"Sperăm că vor duce la un rezultat care va face viaţa mai uşoară palestinienilor şi care va permite Israelului să joace un rol în Orientul Mijlociu", a mai precizat prințul Mohammed bin Salman.

Israelul şi-a normalizat deja relaţiile cu patru ţări arabe, Bahrein, Egipt, Maroc şi Emiratele Arabe Unite.

Pe de altă parte, întrebat despre posibilitatea ca Iranul să se doteze cu armament nuclear, prinţul moştenitor, care conduce de facto regatul saudit, a avertizat că în aceea situație Arabia va fi forţată să se înarmeze la rândul său.

"Suntem îngrijoraţi că o ţară s-ar putea dota cu arma nucleară. Este un lucru rău" a spus prințul moștenitor.

"Nu au nevoie să se doteze cu arma nucleară pentru că nu o pot folosi", a subliniat prinţul Mohammed bin Salman.

Dar, a adăugat el, "dacă ei obţin una, va trebui să avem şi noi una", a mai afirmat Mohammed bin Salman, citat de AFP, scrie Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite