Arabia Saudită și Iranul au făcut schimb de ambasadori după restabilirea relațiilor diplomatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul Arabiei Saudite în Iran a ajuns în Republica Islamică Iran, iar omologul Iranian a aterizat la Riad, în urma restabilirii relațiilor diplomatice dintre cele două state, potrivit unor surse oficiale iraniene și saudite, notează AFP, scrie Agerpres.

Drapele Iran și Arabia Saudită FOTO: Shutterstock
Drapele Iran și Arabia Saudită FOTO: Shutterstock

Arabia Saudită a accentuat "importanţa consolidării legăturilor, intensificării comunicării şi întâlnirilor dintre regat şi Iran", a declarat ambasadorul Abdullah Alanazi la sosirea sa în capitala iraniană, potrivit unui comunicat al ministerului de externe saudit.

Ambasadorul iranian în Arabia Saudită, Alireza Enayati, a sosit în capitala Riad, unde a fost primit de responsabili ai Ministerului de Externe şi de membri ai personalului ambasadei, potrivit agenţiei iraniene de presă IRNA.

Ambasada Arabiei Saudite la Teheran şi-a reluat activităţile de luna trecută, în timp ce Republica Islamică şi-a redeschis reprezentanţa diplomatică la Riad în iunie. Iranul, cu o majoritate şiită, şi Arabia Saudită, cu o majoritate sunnită, s-au aflat mult timp în conflict, opunându-se în numeroase dosare legate de Orientul Mijlociu, din Siria până în Yemen. Cele două ţări şi-au întrerupt relaţiile diplomatice în 2016. În martie, Riadul şi Teheranul au anunţat restabilirea acestor relaţii în cadrul unui acord încheiat sub egida Chinei, reaminteşte AFP, scrie agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite