Arabia Saudită condamnă bombardarea de către Israel a taberei de refugiați Jabaliya. Zeci de persoane și-au pierdut viața

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul a justificat acțiunea de la Jabaliya prin prezența unui comandant al mișcării islamiste palestiniene Hamas în zona țintită. Acesta era considerat unul dintre responsabilii pentru atacul lansat în Israel pe 7 octombrie.

Zeci de persoane și-au pierdut viața în atacul de la Jabaliya
Zeci de persoane și-au pierdut viața în atacul de la Jabaliya Foto Profimedia

Arabia Saudită a condamnat miercuri, „cu fermitate”, bombardamentul executat de Israel asupra unei tabere de refugiați din Gaza. Zeci de persoane și-au pierdut viața, în urma acestui atac, iar Israelul a justificat acțiunea prin prezența unui comandant al mișcării islamiste palestiniene Hamas în zona țintită, conform AFP, citată de Agerpres.

Regatul Arabiei Saudite denunță cu cea mai mare fermitate țintirea inumană a taberei de refugiați Jabaliya din Fâșia Gaza asediată de către forțele de ocupație israeliene. Acest atac a dus la uciderea și rănirea a numeroși civili nevinovați”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe saudit pe X (fosta rețea Twitter).

Ministerul Sănătății al guvernului condus de gruparea islamistă Hamas în Fâșia Gaza a anunțat marți că cel puțin 50 de persoane și-au pierdut viața într-o tabără de refugiați, ca urmare a bombardamentului israelian în partea de nord a enclavei palestiniene.

Bombardamentul, al cărui bilanţ final ar putea fi mult mai mare, a distrus cel puțin 20 de clădiri în tabăra de refugiaţi de la Jabaliya, a adăugat sursa citată.

Armata israeliană a confirmat, marți, că a bombardat tabăra de refugiați din Jabaliya în Fâșia Gaza, susținând că a eliminat un comandant al Hamas, pe care îl consideră unul dintre responsabilii pentru atacul lansat în Israel de mișcarea palestiniană pe 7 octombrie.

Forțele israeliene și-au extins pătrunderea în Gaza

Între timp, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Armata Israeliană (IDF) avansează "metodic" în Fâșia Gaza, respingând orice apel la încetarea focului în războiul împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas. Aceste apeluri vin din partea organizațiilor umanitare, care descriu o situație catastrofală pe teritoriul palestinian.

"IDF și-a extins pătrunderea terestră în Fâșia Gaza, o face în etape măsurate și foarte puternice, avansând metodic", a declarat Netanyahu, potrivit căruia "a treia fază" a operațiunii militare a început.

Într-o confirmare a acestei ofensive, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, a declarat, marți, că "trupele israeliene se află în diferite părți din nordul Fâșiei Gaza" și a recunoscut că situația umanitară este dificilă în enclava palestiniană, adăugând însă că "nu este vina noastră".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite