Arabia Saudită anunţă că pune capăt bombardamentelor din Yemen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Militanţi houthi. FOTO EPA
Militanţi houthi. FOTO EPA

Coaliţia condusă de Arabia Saudită anunţă că pune capăt campaniei de bombardamente împotriva rebelilor şiiţi houthi din Yemen pentru că acţiunile împotriva acestora şi-au atins scopul, potrivit Reuters.

O coaliţie de state sunite, în fruntea căreia se află Arabia Saudită, a început la 26 martie o operaţiune militară împotriva rebelilor houthi din Yemen care luptau cu forţele guvernamentale. Campania „Decisive Storm” şi-a atins obiectivele militare, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt la coaliţiei, generalul Ahmed al-Assiri, televiziunea saudită de stat.

Coaliţia a anunţat, de asemenea,  începutul unei noi etape, „Restabilirea speranţei", pentru reluarea procesului politic în Yemen, furnizarea de ajutor umanitar şi „lupta împotriva terorismului”.

Ministerul saudit al Apărării a anunţat loviturile aeriene au reuşit „să elimine cu succes ameninţările la adresa securităţii Arabiei Saudite şi ţărilor vecine”, armele vizate fiind în special rachetee balistice şi alte tipuri de armament greu.

Un lider al rebelilor houthi a declarat că între părţile aflate ăn conflict s-a ajuns un acord politic, potrivit relatează Reuters.

Sunniţii au declanşat, marţi, o nouă serie de atacuri aeriene, în urma cărora au murit cel puţin 30 de oameni, majoritatea civili, potrivit BBC. Alte nouă persoane au fost ucise în oraşul nordic Haradh, în apropiere de graniţa cu Arabia Saudită.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite