Aproape 220 de milioane de oameni rămași în întuneric după o pană de curent majoră, în Pakistan

0
Publicat:

O pană de curent majoră a avut loc luni dimineață, în Pakistan. Defecțiunea a avut loc la rețeaua electrică națională și a lăsat aproape 220 de milioane de oameni fără acces la electricitate.

Pana de curent in Pakistan FOTO EPA
Pana de curent in Pakistan FOTO EPA

Ministrul Energiei, Khurrum Dastagir, a declarat că defecțiunea rețelei a avut loc în urma unei „variații de frecvență”, în sudul Pakistanului, dar în acest moment lucrările de mentenanță progresează. Dastagir nu a oferit mai multe detalii despre cât de mult va dura remedierea problemei și când oamenii vor avea din nou acces la electricitate.

Capitala Islamabad a fost grav afectată de pana de curent produsă luni. De asemenea sunt afectate și alte orașse mari precum Lahore, Karachi sau Peshawar. În Quetta, pana de curent a afectat mai multe spitale, piețe și gospodării, relatează Libertatea.

Întreruperea de curent din Pakistan are loc într-un moment tensionat în care țara se confruntă cu multe dificultăți, printre care și o criză energetică majoră. O pană majoră a mai avut loc și în 2021, atunci când milioane de oameni din Pakistan au rămas în întuneric timp de câteva ore. 

La începutul lunii ianuarie, prim-ministrul Shehbaz Sharif a ordonat reducerea consumului de energie considerabil, chiar și cu 30%. El a ordonat ca piețele să fie închise până la ora 20:30, iar restaurantele până la ora 22:00. 

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite