Amnesty International: Regimul sirian ar putea fi acuzat de crime de război

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luptător al Armatei Siriene pnetru Eliberare FOTO Reuters
Luptător al Armatei Siriene pnetru Eliberare FOTO Reuters

Amnesty International condamnă atacurile armatei siriene care au avut loc în luna noimebrie a anului trecut, la Rakka, asupra califatului grupării extremiste Stat Islamic. Organizaţia a ţinut să scoată în evidenţă că acţiunile au provocat moartea a zeci de civili ceea ce ar putea constitui crime de război.

Potrivit Amnesty International, care a anunţat printr-un comunicat că a investigat atacurile aeriene ale armatei siriene din perioada 11-29 noimebrie, acestea au provocat moartea a 115 civili, dintre care 14 copii. 

Acţiunile armatei din Siria, care au vizat o moschee, o piaţă plină cu civili şi diverse alte clădiri, reprezintă o încălcare a a dreptului uman internaţional şi ar putea constitui crime de război.

"Forţele guvernamentale siriene au arătat, prin aceste atacuri aeriene necruţătoare, o desconsiderare flagrantă a regulilor războiului. Unele dintre aceste atacuri conţin elemente de crime de război", a declarat Philip Luther, directorul AI pentru Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Forţele siriene "au efectuat în mod repetat atacuri asupra zonelor civile, fără a identifica în mod clar obiectivele militare, încălcând astfel flagrant obligaţia de a face distincţie între civili şi ţinte militare", a adăugat el.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite