Ambasadorul american în Libia, ucis de islamişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasadorul american J. Christopher Stevens şi trei funcţionari ai consulatului american din oraşul Benghazi au fost ucişi, într-un atac al miliţiilor islamiste asupra consulatului, a anunţat un oficial libian.

Potrivit acestuia, persoane neidentificate au luat cu asalt consulatul, trăgând în clădiri şi aruncând bombe artizanale.

Incidentul, petrecut marţi seara, a urmat unui altuia petrecut în aceeaşi zi la ambasada americană din Cairo (Egipt), unde nu au existat victime, dar steagul american a fost rupt şi înlocuit cu unul negru, al islamiştilor radicali.

Aceste violenţe au fost condamnate de secretarul de stat american, Hillary Clinton. „Suntem îndureraţi de această pierdere teribilă", a spus ea. Clinton a declarat că SUA vor întări paza personalului, misiunilor diplomatice şi a cetăţenilor americani din întreaga lume.

Spirite agitate de un film

Mulţimile care au atacat cele două ambasade erau compuse mai ales din salafişti, potrivit presei occidentale, aceştia fiind adepţi ai unui islam ultra tradiţionalist, care s-a răspândit în ultimii ani din Arabia Saudită în multe părţi ale lumii arabe. Aceştia sunt întărâtaţi acum de un film realizat în SUA şi promovat pe YouTube, „The Innocence of Muslim" (Inocenţa Musulmanilor), unde îl înfăţişează pe profetul Muhamad (fapt interzis în religia islamică), îl portretizează drept homosexual şi susţinător al pedofiliei şi îl arată făcând sex.

Filmul a fost realizat, se pare, de un om de afaceri israeliano-american sprijinit de pastorul fundamentalist Terry Jones, care ameninţase să dea foc Coranului, în public. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite