Ambasada SUA în Turcia şi-a avertizat cetăţenii privire la riscul producerii unor atentate la Istanbul şi în Antalya

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada Statelor Unite de la Ankara a emis sâmbătă un avertisment pentru cetăţenii americani cu privire la existenţa unor ameninţări credibile de terorism în Turcia, în special în Istanbul şi pe coasta sud-vestică a Antalyei, transmite Reuters.

Într-un mesaj de urgenţă emis de diplomaţia SUA din Turcia, cetăţenii americani sunt avertizaţi să fie extrem de atenţi dacă decid să călătorească în zonă.

”Misiunea Statelor Unite în Turcia informează cetăţenii SUA că există ameninţări credibile în zonele turistice, în special în pieţele şi în zona cheilor din Istanbul şi Antalya”, se arată în comunicatul ambasadei.

Luna trecută, un atentat terorist, care a vizat principalul district comercial din Istanbul, s-a soldat cu cinci morţi. Un alt atac din centrul istoric al Istanbulului a ucis în luna ianuarie 12 turişti germani.

Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu numeroase ameninţări. Ca membru al unei coaliţii conduse de Statele Unite, se luptă cu gruparea teroristă Stat Islamic în Siria şi Irak.

Însă, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat război şi militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere, din anii ’90 încoace.

În lume


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri