Alte şase persoane au fost contaminate de scurgerile radioactive de la Fukushima

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase angaţi Tepco au fost expuşi scurgerilor radioactive. FOTO Reuters
Şase angaţi Tepco au fost expuşi scurgerilor radioactive. FOTO Reuters

Tepco, operatorul centralei nucleare de la Fukushima, a anunţat miercuri că alţi şase muncitori au fost expuşi la scurgerile radioactive după ce unul dintre ei a umblat la o conductă conectată la un sistem de tratare a apei contaminate din apropierea reactoarelor nucleare.

Un muncitor a detaşat din greşeală o conductă care transporta apa radioactivă folosită pentru răcirea reactoarelor nucleare către sistemul de desalinizare a tonelor de apă marină pe care Tepco le pompează peste reactoarele topite  de la Fukushima, iar el alături de alţi cinci colegi au fost expuşi. 

Tokio Electric Power Co. (Tepco), se luptă să stopeze scurgerile radioactive de la centrala nucleară de la Fukushima, amplu afectată de cutremurului şi tsunami-ul din martie 2011. 

Scurgerile radioactive de la Fukushima s-au produs constant în ultimii doi ani, după ce, în martie 2011, reactoarele nucleare au fost avariate grav de un tsunami generat de un cutremur puternic. 

Autorităţile nipone au calificat eforturile făcute de Tepco pentru limitarea scurgerilor drept „tardive şi ineficiente”, iar Guvernul de la Tokio a anunţat că se va implicat direct în operaţiuni. 

Astfel, guvernanţii niponi iau în calcul îngheţarea pământului pe care se află reactoarele nucleare, o metodă costisitoare, dar care ar putea pune capăt scurgerilor. 

„Nu este o chestiune în care să lăsăm Tepco să-şi asume întreaga responsabilitate”, a declarat premierul Shinzo Abe. „Trebuie să combatem problema la nivel naţional”, a continuat acesta. 

Totodată, autorităţile de reglementare a energiei nucleare au reiterat posibilitatea de a devărsa apa contaminată de la Fukushima în apele oceanice. 

CITEŞTE MAI MULT

Japonia vrea să îngheţe pământul pe care se află centrala nucleară Fukushima pentru a opri scurgerile radioactive

Guvernanţii niponi iau în calcul utilizarea criogeniei în cel mai recent efort de a opri scurgerile radioactive care se pare că s-au produs constant în ultimii doi ani, după ce, în martie 2011, reactoarele nucleare de la Fukushima au fost avariate grav de un tsunami generat de un cutremur puternic.

Japonia ar putea vărsa apele contaminate de la Fukushima în ocean

Autorităţile nipone de reglementare a energiei nucleare au reiterat luni posibilitatea de a devărsa apa contaminată de la Fukushima în apele oceanice, după ce compania energetiă Tepco a recunoscut că, de la dezastrul din 2011, au avut loc constant scurgeri radioactive, care nu au fost stopate nici până înn prezent.

Japonia rămâne fără energie nucleară

Înainte de dezastrul de la Fukushima, Japonia era al treilea producător mondial de energie nucleară. Acum, ultimul reactor activ se va închide săptămâna viitoare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite