Alpinista română moartă pe Aconcagua va fi repatriată, după aproape 3 luni

0
Publicat:

Mihaela-Gabi Ianoși se întoarce acasă, după aproape 3 luni, pentru ultimul drum. Alpinista a murit la 25 ianuarie 2024 pe cel mai înalt vârf din cele două Americi, imediat ce a atins vârful.

Mihaela-Gabi Ianoși a murit pe 25 ianuarie
Mihaela-Gabi Ianoși a murit pe 25 ianuarie

Mihaela-Gabi Ianoși nu a apucat să pună steagul României, așa cum ne obișnuise, și nici pe cel al orașului ei, Drobeta Turnu Severin, așa cum promisese primarului localității la plecare.

Mihaela Gabi Ianosi va fi adusă în țară vineri, 12 aprilie 2024, și va fi depusă la Capela Casei Funerare Palsina până cel devreme marți, înmormântarea fiind condiționată de emiterea certificatului romanesc de deces, anunță pe Facebook prietenii alpinistei.

Tragedia s-a produs joi, 25 ianuarie, în jurul orelor prânzului, când femeia a leșinat în faţa mai multor alpiniști împreună cu care plecase pe munte.

Un medic care se afla printre turiști și urcase cu altă expediție a observat că românca are pulsul slab, i-a dat adrenalină și a încercat să o resusciteze. Mihaela Gabi Ianoși nu a reacționat însă și a murit în scurt timp, potrivit raportului oficial al poliției argentiniene. Cazul este anchetat de Parchetul Uspallata, care va încerca să clarifice cauza morții româncei.

Cu o altitudine de 6962 de metri deasupra nivelului mării, Aconcagua este vârful cel mai înalt al emisferelor sudice și vestice, cel mai înalt din afara Asiei și, prin urmare, cel mai înalt varf din ambele Americi, respectiv cel mai înalt varf din America de Sud. De asemenea, este al doilea varf din lume, dupa Everest, ca proeminență.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite