Alertă în Japonia în legătură cu o posibilă lansare a unui satelit militar nord-coreean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata japoneză a primit ordin să fie în alertă în legătură cu posibile căderi de resturi de rachetă, a comunicat media locale sâmbătă, după ce liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a anunţat că plănuieşte să lanseze primul satelit de recunoaştere militară al Coreei de Nord.

Coreea de Nord pregătește lansarea unui satelit militar
Coreea de Nord pregătește lansarea unui satelit militar

Ministrul nipon al apărării, Yasukazu Hamada, a ordonat sâmbătă ca armata să fie pregătită pentru cazul în care racheta nord-coreeană (ce va transporta satelitul) va cădea deasupra teritoriului japonez, a relatat agenţia de presă Kyodo.

Pregătirile includ desfăşurarea de rachete interceptoare Patriot Advanced Capability-3 cu baza la sol şi de nave de război cu sisteme Aegis, purtând proiectile interceptoare Standard Missile-3, au declarat surse guvernamentale pentru Kyodo.

În timpul unei vizite la Administraţia Naţională de Dezvoltare Aerospaţială (NADA) nord-coreeană marţi, Kim Jong Un a dat instrucţiuni ca satelitul militar să fie lansat la data planificată, a relatat agenţia oficială de presă KCNA, fără a menţiona o dată precisă la care va avea loc lansarea.

Kim a cerut ca un număr de sateliţi de recunoaştere să fie desfăşuraţi în viitor pentru dezvoltarea capacităţii ţării de a culege informaţii prin satelit, a transmis KCNA.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite