Alertă de rachetă trimisă din greșeală în Seul: „Se recomandă să vă pregătiţi pentru evacuare“

0
Publicat:

Locuitorii Seulului au intrat în panică după ce autoritățile le-au trimis o alertă antirachetă. Autoritățile sud-coreene au precizat că a fost o greșeală.

Rachetă Coreea de Sud
Rachetă Coreea de Sud

„Se recomandă să vă pregătiţi pentru evacuare, acordând prioritate copiilor, bătrânilor şi bolnavilor”, așa suna alerta care a fost emisă la ora locală 06:41 pe telefoanele mobile aflate la acel moment în capitală şi prin sistemul de sonorizare instalat în toate cartierele Seulului.

Cum mulți sud-coreeni au încercat să afle amănunte de pe internet, versiunea mobilă a Naver, cel mai mare portal de internet din Coreea de Sud, şi a site-urilor mai multor organizații media, a căzut temporar.

După 20 de minute, oamenii au primit un nou mesaj pe telefoane în care era precizat faptul că „notificarea de avertizare emisă de Seul la ora 06:41 a fost o transmisie eronată”.

Nici primul, nici al doilea mesaj de alertă nu s-a specificat despre ce urgenţă este vorba. Abia după 40 de minute de la prima alertă, administraţia a decis să trimită un alt mesaj pe telefoane în care se preciza că alertele se datorau „lansării unei rachete de către Coreea de Nord şi îi îndemna pe cetăţeni să-şi reia „viaţa de zi cu zi”.

Surprinzător, racheta spaţială a zburat la peste 200 de kilometri vest de Seul înainte de a se prăbuşi în Marea Galbenă, iar localităţi precum Incheon, Gimpo sau Goyang, mai apropiate de traiectoria sa, nu au activat alerte.

Primarul Seulului, Oh Se-hoon, şi-a cerut scuze ulterior pentru că a „generat confuzie”, dar a insistat că emiterea alertei nu a fost greşită, conform Agenţiei de ştiri Yonhap.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite