Alegeri prezidenţiale în Brazilia: Bolsonaro pierde teren în faţa lui Lula (sondaj)

0
Publicat:

Luiz Inacio Lula da Silva este din nou creditat cu un avans de şase puncte procentuale faţă de Jair Bolsonaro în intenţiile de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale de duminică din Brazilia, cu 53% faţă de 47% din voturile exprimate, potrivit unui sondaj publicat joi de institutul Datafolha, relatează AFP.

Lula da Silva și Jair Bolsonaro. FOTO: EPA-EFE
Lula da Silva și Jair Bolsonaro. FOTO: EPA-EFE

Săptămâna trecută, decalajul s-a redus uşor, cu doar patru puncte procentuale avans (52%-48%) pentru fostul preşedinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva în faţa actualului şef al statului de extremă-dreapta Jair Bolsonaro, într-un sondaj de opinie realizat de acelaşi institut.

În sondajul publicat joi, Lula s-a dovedit încă o dată a fi candidatul favorit al femeilor (52%), al celor mai săraci (61%) şi al catolicilor (55%).

La rândul său, Jair Bolsonaro a obţinut rezultate mai bune în rândul respondenţilor de confesiune evanghelică (62%) şi al celor mai bogaţi (59%).

Datafolha a chestionat 4.580 de persoane care locuiesc în 252 de oraşe, între marţi şi joi. Marja de eroare este de plus/minus două puncte procentuale.

Au mai rămas două zile de campanie pentru ca cei doi candidaţi să încerce să-i convingă pe ultimii indecişi. Dezbaterea finală de vineri seara de la TV Globo, cel mai vizionat canal din ţară, s-ar putea dovedi decisivă.

În primul tur de scrutin, pe 2 octombrie, Lula a ieşit pe primul loc, cu 48% din voturi, faţă de 43% pentru Jair Bolsonaro, însă scorul preşedintelui de extremă-dreapta s-a dovedit a fi mult mai mare decât preziceau sondajele.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite