Al-Qaeda antrenează sute de britanici în Siria pentru a-i purta „războiul sfânt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia Al-Qaida antrenează sute de britanici, care luptă în Siria, să devină jihadişti. Aceştia sunt îndemnaţi să comită atacuri la întoarcerea în ţară. Dezvăluirile au fost făcute de un dezertor care a vorbit cu ziarul „The Daily Telegraph“.

Mediafax, citând AFP, notează că dezertorul care a vorbit despre operaţiunile Al-Qaida susţine că alţi recruţi provenind din Europa şi Statele Unite sunt antrenaţi, de asemenea, să pregătească maşini-capcană, după care sunt trimişi acasă cu scopul de a forma celule teroriste. Dezertorul a fost prezentat sub numele Murad şi ca fiind membru al „Statului Islamic în Irak şi al-Sham“.

„Străinii erau mândri de (atentatele teroriste de la) 11 septembrie şi de atentatele de la Londra. Un american a declarat că visa să arunce în aer Casa Albă“, a spus Murad.

Acest martor a calificat antrenamentul SIIS, o filială Al-Qaida în Irak, ca „foarte extremist". Serviciile de informaţii britanice estimează la aproximativ 500 numărul combatanţilor britanici în Siria şi se tem că aceştia se pot întoarce în ţară radicalizaţi. Poliţia britanică a acuzat vineri doi bărbaţi, în vârstă de 21 de ani, de la Birmingham (centru), că vor să meargă în Siria pentru a comite acte teroriste.

Află mai multe: 

Sângele creştinilor ucişi în Siria, vândut cu 100.000 de dolari sticla în Arabia Saudită, suţine o călugăriţă siriană

ONU a invitat Iranul la negocierile de pace Geneva II

Damascul este pregătit să efectueze un schimb de prizonieri cu rebelii

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite