Afganistan: un bărbat în uniformă de poliţist a ucis trei membri ai NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat purtând o uniformă a poliţiei afgane a ucis trei membri ai Forţei internaţionale a NATO, duminică, în sudul Afganistanului, a anunţat ISAF.

O anchetă este în curs de desfăşurare, a declarat ISAF, care, ca de obicei, a refuzat să comunice naţionalitatea victimelor, notează AFP, citată de Agerpres.

Bărbatul, care purta o uniformă a Ordinului naţional al poliţiei afgane, o unitate de elită, şi-a îndreptat arma împotriva celor trei membri ai ISAF, omorându-i, potrivit unui comunicat al ISAF.

Ultimul atac de acest gen a avut loc pe 19 iunie, în urmă cu mai puţin de două săptămâni, când trei bărbaţi îmbrăcaţi în uniforme ale poliţiei afgane au ucis un soldat al ISAF în sudul ţării.

26 de membri ai ISAF, potrivit unui bilanţ al AFP, au murit în circumstanţe similare în 2012.

Problema securităţii membrilor personalului civil şi militar al NATO este criticată, deoarece ei sunt însărcinaţi să îi antreneze pe militari, poliţişti şi funcţionarii afgani care vor asigura şi administra singuri Afganistanul după retragerea ultimelor trupe de luptă ale NATO, planificată pentru sfârşitul anului 2014.

Coaliţia NATO, condusă de Statele Unite, a ajuns în Afganistan la sfârşitul anului 2001 pentru a-l prinde pe Osama Ben Laden după atentatele de la 11 septembrie şi a-i înlătura pe aliaţii săi talibani, la putere la Kabul din 1996.

Occidentalii, care au instalat un regim aliat la Kabul după ce au răsturnat regimul taliban, nu au reuşit cu toate acestea să învingă militar rebeliunea condusă de aceştia din urmă, deosebit de activi în sudul şi estul Afganistanului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite