Afganistan: Talibanii au atacat Parlamentul din Kabul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul din Kabul, după atacul unui comando al talibanilor
Parlamentul din Kabul, după atacul unui comando al talibanilor

Talibanii au lansat astazi un atac împotriva Parlamentului afgan din Kabul.Potrivit unui purtator de cuvânt al poliţiei din Kabul, un atentator sinucigaş s-a aruncat în aer la intrarea Parlamentului în timp ce alţi membri ai comandoului armat au luat poziţie într-o clădire din apropiere. "Am lansat un atac împotriva parlamentului", a confirmat un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Lucrările parlamentului erau transmise în direct la televizor, atunci când a avut loc explozia. Potrivit oficialilor de securitate afgani, toţi parlamentarii sunt în siguranţă. "A fost o explozie uriaşă care a zguduit clădirii şi spart ferestrele “, a declarat parlamentar Shukria Barekzai. "Suntem acum într-un loc sigur", a adăugat deputatul.

Potrivit unor surse citate de Reuters, la scurt timp după explozie au fost auzite mai multe focuri de armă.

Rebelii talibani, ale căror ţinte predilecte sunt armata şi guvernul, au revendicat imediat atacul, pe unul din conturile lor de Twitter.
 

Atacatorii au detonat o maşină-capcană în faţa clădirii, după care au intrat în Parlament. Poliţia a evacuat zona, încercând să respingă atacatorii.

Incidentul s-a produs în timp ce noul ministru al Apărării, Massoom Stanekzai, era prezentat parlamentarilor pentru a i se acorda votul de învestitură, notează BBC.

Afganistan: Talibanii au atacat Parlamentul din Kabul

Cel puţin 18 persoane au fost rănite în atac, în timp ce imaginile postate pe reţelele de socializare arată Parlamentul plin de fum şi persoane fugind să se ascundă.

Presa locală a anunţat o altă explozie în zona Dahmazang din Kabul.

În imaginile transmise în direct de televiziuni se vede cum Camera Inferioară a Parlamentului afgan este acoperită de fum, în timp ce deputaţii părăsesc clădirea.

"Mai mulţi mujahedini au intrat în Parlament. În prezent au loc lupte", a scris pe Twitter Zabihullah Mujahid, purtător de cuvânt al talibanilor.

Rebelii islamişti au lansat recent „ofensiva de primăvară“, care se traduce prin lupte intense în mai multe provincii din ţară, precum şi printr-o serie de atacuri la Kabul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite