Adevărul Live: Orientul Apropiat - resurecţia unor proiecte eşuate, scenarii pentru viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
d

„Primăvara Arabă”, proiectul în care occidentul îşi pusese atâtea speranţe, a însemnat un eşec dramatic care a deschis porţile intrării în scenă, pe prima scenă, a formaţiunilor sau grupărilor ieşite din tradiţia islamismului combatant.

 

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Tragedie care a reuşit să destabilizize întreaga zonă a Maghrebului şi produce un efect neaşteptat: readucerea vechiului scenariu al perioadei post-coloniale în care puterea era predată, în speranţa că va fi pe scurt timp, unor conducători militari. 

Raţionament simplu, repetat acum în Algeria şi, cel mai probabil, şi în Libia, unde armata este cea care vrea să instituie dictatura în numele democraţiei şi libertăţii. Tot la armată s-ar putea ajunge, din nou, ca ultimă soluţie, în rezolvarea situaţiei conflictuale grave dintre Hamas şi Israel, premierul Netanayahu declarând că nu este exclusă reocuparea zonei Înălţimilor Golan.

Ce urmează? Un răspuns ne oferă, începând cu ora 13.00, la Adevărul Live, analistul militar gen. Alexandru Grumaz, în dialog cu jurnalistul Cristian Unteanu.

În lumePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite