Acord între Kiev și Washington. Producția de armament, impulsionată în Ucraina

0
Publicat:

Kievul a anunţat joi un acord de cooperare cu Washingtonul care urmăreşte încurajarea producţiei de armament în Ucraina pentru a continua lupta împotriva invaziei ruse.

FOTO Pixabay
FOTO Pixabay

Documentul, semnat în cadrul unei conferinţe de presă privind industria de apărare ucraineană şi americană la Washington, prevede că Ucraina „va primi pe termen scurt mijloacele necesare pentru a învinge pe câmpul de luptă”.

În faţa riscului limitării aprovizionării externe cu armament, Kievul afirmă că încearcă să stimuleze industria sa de apărare, una dintre „principalele priorităţi” ale aacordului de cooperare semnat cu Washingtonul.

Aceasta trebuie „să faciliteze construcţia de infrastructuri de producţie în ţara noastră pentru a furniza arme şi armamentul necesar” în special pentru apărarea antiaeriană şi muniţii, menţionează Administrația Prezidențială a Ucrainei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat recent că obiectivul său este de a „construi un arsenal modern şi puternic”, în condiţiile în care Rusia şi-a sporit capacităţile de producţie militară.

Liderul rus Vladimir Putin, care s-a declarat convins că Ucraina nu va putea rezista fără susținerea Occidentului, mizează încă de la începutul conflictului pe o așa-zisă oboseală a aliaților Kievului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite