Ziar american: Fostul ministru de Externe al Chinei este anchetat în legătură cu o relație extraconjugală avută în SUA

0
Publicat:

Fostul ministru de Externe al Chinei, Qin Gang, care a fost demis din funcţie în iulie, a avut o relaţie extraconjugală în timp ce era ambasador în Statele Unite, dezvăluie The Wall Street Journal (WSJ), citând persoane familiare cu acest caz.

Qin Gang FOTO EPA-EFE
Qin Gang FOTO EPA-EFE

Conform cotidianului american, Qin Gang cooperează cu anchetatorii, care încearcă să stabilească dacă relația sa extraconjugală a compromis securitatea naţională a Chinei.

O investigaţie internă a Partidului Comunist Chinez a descoperit că relația extraconjugală a fostului ministru a durat pe tot parcursul mandatului său ca ambasador în Statele Unite. Două surse apropiate dosarului au declarat pentru ziarul american că aventura a dus la naşterea unui copil în Statele Unite.

Întrebată marți despre dezvăluirile din WSJ, purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe Mao Ning a răspuns: „În legătură cu numirea şi revocarea ministrului chinez de Externe, partea chineză a făcut publice informaţii înainte şi eu nu sunt la curent cu celelalte informaţii pe care le-aţi menţionat”.

Qin Gang, în vârstă de 57 de ani, a fost demis în iulie și înlocuit cu diplomatul veteran Wang Yi după o absenţă misterioasă de o lună de la îndatoriri, la numai jumătate de an în post. El a îndeplinit misiunea de ambasador al Chinei la Washington din 27 iulie 2021 până la 5 ianuarie anul acesta.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite