Zelenski va participa la summitul G20. Cel mai probabil prin videoconferință

0
Publicat:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski va participa la summitul G20, care va avea loc pe 15 și 16 noiembrie în Bali, conform radioteleviziunii publice de la Kiev, care citează un purtător de cuvânt prezidențial, Serhii Nikiforov, relatează EFE, conform Agerpres.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski va participa la summitul G20. FOTO Profimedia

Cel mai probabil va fi în format online”, a declarat Nikiforov. „Volodimir Zelenski va participa, desigur, într-un format oarecare, la summitul G20. Nu pot spune mai multe”, a mai precizat el. 

Confirmarea participării președintelui ucrainean la summitul G20 vine în contextul în care în urmă cu câteva zile Zelenski a transmis că nu va lua parte la întrunire dacă va fi prezent și liderul de la Kremlin. 

Președintele rus Vladimir Putin a fost invitat de Joko Widodo în timpul unei călătorii în Rusia, care a avut loc în luna iunie, când președintele indonezian a vizitat și Ucraina într-o încercare, însă fără rezultat, de a media conflictul. 

Kremlinul a informat, luni, că Vladimir Putin nu va participa la summitul liderilor Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), planificat pentru 18 şi 19 noiembrie, iar purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a menționat că, în această săptămână, liderul de la Kremlin va anunța dacă va participa la G20. 

 G20, care strânge laolaltă economiile dezvoltate ale lumii şi marile economii emergente, grupează Germania, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Coreea de Sud, SUA, Franţa, India, Indonezia, Italia, Japonia, Mexic, Rusia, Marea Britanie, Africa de Sud, Turcia şi Uniunea Europeană. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite