Ucraina nu va participa la summitul G20 dacă Putin va fi prezent, anunţă Zelenski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ucraina nu va participa la summitul G20, care se va desfăşura la jumătatea lunii noiembrie în Indonezia, dacă la reuniune va participa preşedintele rus Vladimir Putin, a anunţat joi şeful statului ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Agerpres.

Volodimir Zelenski a fost invitat la summit, deşi Ucraina nu este membră a G20 FOTO Profimedia
Volodimir Zelenski a fost invitat la summit, deşi Ucraina nu este membră a G20 FOTO Profimedia

Poziţia mea personală şi cea a Ucrainei este că dacă liderul Federaţiei Ruse participă, atunci Ucraina nu va participa“, a spus Zelenski la Kiev la o conferinţă de presă comună cu preşedinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou.

Vom vedea, mai sunt câteva zile“, a completat preşedintele ucrainean. El a fost invitat la summit, deşi Ucraina nu este membră a G20, şi până în prezent susţinuse că ar fi urmat să participe, cel puţin prin videoconferinţă.

Vladimir Putin a fost invitat de preşedintele indonezian Joko Widodo să participe la summitul din insula Bali, dar nu a precizat până în prezent dacă va fi prezent acolo.

Indonezia a fost supusă unor puternice presiuni occidentale pentru a nu-l invita pe Putin la summitul G20, dar această ţară a ales să-şi menţină o poziţie neutră faţă de conflictul provocat de agresiunea Rusiei contra Ucrainei.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat luna trecută că şi chiar dacă va participa la acest summit nu vede „necesitatea“ unei întrevederi acolo cu omologul său american Joe Biden, care afirmase anterior că nici el nu vede „vreo raţiune“ de a se întâlni acum cu liderul de la Kremlin. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite