Zelenski se angajează să readucă steagul ucrainean în Crimeea: „Este pământul nostru. Poporul nostru”

0
Publicat:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a reiterat intenţia de a recupera peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, scrie duminică dpa.

FOTO: Profimedia
FOTO: Profimedia

„Este pământul nostru. Poporul nostru. Istoria noastră", a spus Zelenski, potrivit unei declaraţii difuzate duminică, potrivit Agerpres. 

Prin recuperarea Crimeei, în Ucraina se va instala pacea, a adăugat el.

„Vom readuce steagul ucrainean în toate colţurile Ucrainei”, s-a angajat şeful statului.

Ziua de 26 februarie a fost declarată de Zelenski în 2020 zi de rezistenţă împotriva ocupaţiei ruse din Crimeea. 

În 2014, înainte de anexarea peninsulei de către Rusia, în faţa parlamentului regional din Simferopol a avut loc o amplă demonstraţie pe data de 26 februarie, mai mulţi oameni fiind ucişi.  

Este a 368-a zi de la începutul războiului din Ucraina. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat în timpul discursului de sâmbătă seară, că vor mai urma sancțiuni pentru Rusia, până când nu va mai rămâne nimic din potențialul agresiunii rusești. 

Occidentul trebuie să se grăbească să asigure Kievului armele de care are nevoie înainte ca Rusia să-și reconstruiască forțele, îndeamnă un analist al ISW.

După un an de război al Federației Ruse împotriva Ucrainei, Kievul are nevoie de sprijin în timp util și constant din partea Occidentului pentru a câștiga confruntarea, scrie Mason Clark, analist și șef al grupului Rusia de la Institutul pentru Studierea Războiului (ISW), pentru revista Time.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite