Zelenski s-a deplasat în Odesa, regiune expusă atacurilor aeriene rusești: obiectivele vizitei

0
Publicat:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a deplasat miercuri în regiunea Odesa (sud) pentru a se întâlni cu responsabili militari din zonă în vederea analizării situaţiei de securitate de la Marea Neagră, informează agenția de presă EFE, citată de Agerpres.

Volodimir Zelenski în timpul vizitei de lucru în Odesa FOTO president.gov.ua
Volodimir Zelenski în timpul vizitei de lucru în Odesa FOTO president.gov.ua

„Astăzi lucrăm în regiunea Odesa. Am început cu informări militare şi reuniuni privind securitatea în regiune”, a transmis Zelenski pe reţelele sale de socializare.

Preşedintele ucrainean a evocat necesitatea unor „măsuri împotriva minelor” cu care Rusia încearcă să îngreuneze navigaţia în Marea Neagră şi a „garanţiilor de securitate pentru coridorul de cereale” deschis în mod unilateral de conducerea de la Kiev pentru a permite din nou exportul de cereale pe mare.

Zelenski a discutat, de asemenea, cu responsabili militari problema apărării antiaeriene a Odesei, a porturilor sale şi a infrastructurii de export de cereale, menționează EFE.

Odesa a fost atacată aproape zilnic în vară de către armata rusă cu rachete şi drone în cadrul campaniei de bombardamente desfăşurată de Kremlin împotriva capacităţilor agricole de export ale Ucrainei.

Spre deosebire de Kiev, unde au fost concentrate cele mai bune sisteme antiaeriene primite de ucraineni din partea Occidentului, Odesa rămâne vulnerabilă la atacurile cu rachete supersonice şi balistice. Pentru ca situaţia să se schimbe, Zelenski face apel la aliaţii Kievului să trimită mai multe sisteme capabile să intercepteze astfel de rachete, notează EFE.

Preşedintele ucrainean a profitat totodată de vizita în Odesa pentru a oferi decoraţii unor soldaţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite