Zelenski: Rusia transformă reţeaua electrică a Ucrainei în câmp de luptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că Rusia transformă rețeaua electrică a Ucrainei în "câmp de luptă". Atacurile asupra infrastructurii electrice determină populația să se refugieze spre Europa.

Zelenski: Rusia transformă reţeaua electrică a Ucrainei în ''câmp de luptă'' FOTO EPA EFE
Zelenski: Rusia transformă reţeaua electrică a Ucrainei în ''câmp de luptă'' FOTO EPA EFE

"Conducerea rusă a dat ordinul de a transforma reţeaua energetică într-un câmp de luptă. Consecinţele sunt foarte periculoase, din nou, pentru noi toţi în Europa", a declarat Zelenski în cadrul Consiliului UE. El a mai precizat că Rusia provoacă, prin aceste măsuri, un nou val de migrație spre Europa.

Din cauza atacurilor cu drone și rachete care au distrus peste 30% din centralele electrice în ultimele săptămâni, au fost luate măsuri de economisire a energiei pe tot teritoriul Ucrainei.

Zelenski precizează că atacurile rusești asupra infrastructurii instalațiilor energetice au ca scop crearea unor mari probleme de electricitate și încălzire în sezonul rece, iar acest lucru determină foarte mulți ucraineni să părăsească țara. 

Liderul ucrainean cere din nou sprijin Uniunii Europene. El dorește ca armata sa să aibă parte de o apărare aeriană mai sofisticată. De asemenea, vrea ca rușilor să le fie impuse mai multe sancțiuni economice pentru a le limita finanțarea acestei invazii. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite