Zelenski mulţumeşte Senatului american după votul în favoarea ajutoarelor pentru Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a mulţumit miercuri Senatului Statelor Unite pentru aprobarea ajutoarelor militare şi economice de 61 de miliarde de dolari pentru ţara sa, notează AFP, citată de Agerpres.

 Volodimir Zelenski, la Harkov. FORO EPA EFE
Volodimir Zelenski, la Harkov. FORO EPA EFE

„Le mulţumesc şefului majorităţii, Chuck Schumer, şi liderului republican Mitch McConnell pentru leadershipul lor puternic în promovarea acestei legislaţii bipartizane, precum şi tuturor senatorilor americani din ambele partide care au votat în favoarea acesteia”, a scris el pe reţelele sociale la scurt timp adoptarea uriaşului pachet de asistenţă.

„Sper că proiectul de lege va fi semnat în curând”

SUA au fost principalul sprijin militar al Ucrainei în războiul său împotriva Rusiei, dar noul pachet de ajutor, care include provizii militare esenţiale, a fost blocat de luni de zile în Congres.

„De asemenea, apreciez sprijinul preşedintelui Biden şi sper că proiectul de lege va fi semnat în curând şi că următorul pachet de ajutor militar se va ridica la nivelul hotărârii pe care am văzut-o întotdeauna în negocierile noastre”, a adăugat Zelenski.

Potrivit președintelui ucrainean, „capacităţile cu rază lungă de acţiune, artileria şi apărarea aeriană a Ucrainei sunt instrumente esenţiale pentru a restabili mai rapid o pace dreaptă”.

Ucraina se confruntă cu o penurie gravă de arme şi de noi recruţi, în timp ce Moscova exercită o presiune constantă dinspre est.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite