Zelenski i-a revocat cetățenia ucraineană unui apropiat al președintelui rus Vladimir Putin

0
Publicat:

Volodimir Zelenski a afirmat, marți, că i-a retras cetățenia ucraineană unui important om de afaceri și apropiat al lui Vladimir Putin, Viktor Medvedciuk. Acesta a fost acuzat de înaltă trădare în favoarea Rusiei.

FOTO EPA EFE
FOTO EPA EFE

"Pe baza documentelor pregătite de serviciile de securitate şi de Serviciul de stat pentru migraţie şi în conformitate cu Constituţia statului nostru, am decis să retrag cetăţenia a patru persoane", Medvedciuk şi alţi trei oameni politici, a spus şeful statului ucrainean, potrivit Agerpres.

Viktor Medvedciuk, în vârstă de 68 de ani, este un fost deputat, născut în Siberia. El a fost considerat un apropiat al lui Vladimir Putin căruia i-ar fi apărat interesele mai bine de 20 de ani. Acesta a fost predat Rusiei în urma unui schimb de prizonieri care a avut loc între Kiev și Moscova la finalul lunii septembrie. 

Medvedciuk era arestat la domiciliu atunci când a izbucnit invazia rusă, pe data de 24 februarie. El a fost prins de forțele ucrainene pe 12 aprilie. 

Liderul ucrainean a luat decizia de a le revoca cetățenia ucraineană și altor trei politicieni, suspectați că ar avea legături importante la Moscova. 

"Dacă deputaţii poporului aleg să slujească nu poporului ucrainean, ci ucigaşilor care au venit în Ucraina, atunci acţiunile noastre vor fi pe măsură", a afirmat Volodimir Zelenski în discursul său. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite