Zelenski doreşte încheierea unui acord referitor la protejarea limbii române în Ucraina. Declaraţia, făcută în cadrul interviului interzis în Rusia VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captură Video
Foto Captură Video

Preşedintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, doreşte să încheie un acord cu România pentru a proteja limba română în Ucraina. Declaraţia sa a fost făcută în cadrul unui interviu cu jurnalişti independenţi din Rusia.

De asemenea, Zelenski vrea să încheie astfel de acorduri cu toate ţările vecine care au o minoritate etnică în Ucraina.

Este pentru prima dată când Ucraina vine cu o asemenea abordare.

„Din respect pentru limbile popoarelor vecine, mă interesează un asemenea acord, vreau să-l semnez cu toate ţările vecine. Mă interesează Rusia, Ungaria, Polonia, România şi aşa mai departe. Avem foarte multe probleme de ordin istoric, avem multe minorităţi, naţionalităţi şi acest acord va fi suficient pentru respectarea acestor limbi în interiorul ţării noastre” a notat Zelenski.

Rusia încearcă să cenzureze interviul lui Zelenski acordat unor jurnalişti ruşi independenţi. Organismul de supraveghere a mass-media din Moscova, Roskomnadzor, a emis duminică o declaraţie prin care avertizează instituţiile de presă ruseşti să nu retransmită sau să distribuie interviul.

Interviul video postat integral pe canalul Telegram al lui Zelenski a cuprins întrebări din partea unora dintre cei mai proeminenţi jurnalişti independenţi din Rusia, inclusiv a scriitorului Mihail Zygar şi a lui Tikhon Dzyadko, redactorul-şef al canalului TV Rain, închis recent.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite