Dan Vîlceanu: Implementarea PNRR se desfăşoară conform calendarului, fiind posibile mici întârzieri legate de procedurile legislative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) se desfăşoară conform calendarului, fiind posibile mici întârzieri legate de procedurile legislative de durată, i-a transmis ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, comisarului european pe economie, Paolo Gentiloni.

Potrivit unei postări pe pagina proprie de Facebook, Dan Vîlceanu a avut o întâlnire cu comisarul european, în cadrul căreia a vorbit despre reforme esenţiale incluse în PNRR, precum reforma pensiilor, digitalizare şi energie.

„Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) al României este unul curajos, dar beneficiem de sprijinul Comisiei Europene astfel încât să realizăm toate investiţiile şi reformele pe care ni le-am propus. În cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu Paolo Gentiloni, comisarul pe economie, am vorbit despre provocările programului în contextul situaţiei din ţara vecină, Ucraina, dar şi despre reforme esenţiale pe care le avem în PNRR, precum reforma pensiilor, digitalizare şi energie. 

Mesajul meu a fost că implementarea programului se desfăşoară conform calendarului, fiind posibile mici întârzieri legate de procedurile legislative de durată. Unele din obiectivele pe care trebuie să le atingem în martie depind de legi aflate în Parlament.”, a transmis ministrul pe Facebook.

În ceea ce priveşte reforma pensiilor, ministrul a susţinut că aceasta  este una care trebuie să fie realizată în România, scopul fiind eliminarea inechităţilor. 

„Pensionarii aşteaptă un proiect care să vizeze reforma pensiilor, iar dezbaterile pe acest subiect trebuie să fie cât mai serioase şi oneste. Comisarul a abordat şi subiectul decarbonării, iar România merge mai departe cu planul său de investiţii în energie, profitând de sumele din Fondul de Modernizare.”, transmite Dan Vîlceanu.

„Totodată, am transmis că Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene îşi exercită pe deplin rolul de implementare şi monitorizare pe care-l are, lucrând activ cu toate instituţiile cu sarcini în PNRR.

În această săptămână vor fi mai multe discuţii cu reprezentanţii Comisiei Europene, aceasta fiind prima dintre ele.”, a continuat oficialul.

Planul a fost aprobat de Comisia Europeană în 28 octombrie 2021, iar prima transă aferentă prefinanţării a fost virată României în data de 2 decembrie. Până la sfârşitul anului 2021, România a îndeplinit 21 de jaloane (milestones), informează MIPE.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite