Zelenski cere sprijin militar europenilor şi SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Volodimir Zelenski
Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit, sâmbătă seară, despre sprijinul militar de care are nevoie şi pe care nu îl primeşte de 31 de zile.

Zelenski a afirmat că armamentul este cel pe care îl au la dispoziţie partenerii Ucrainei şi care stă acoperit de praf în depozitele acestora. Acesta punctează faptul că Ucraina luptă nu doar pentru libertatea sa, ci pentru libertatea Europei. 

"Armamentul este ceea ce au partenerii noştri. Acesta este ceea ce este acoperit cu praf la depozitele lor. La urma urmei, totul este pentru libertate, nu numai în Ucraina, ci pentru libertate în Europa. Deci cine conduce comunitatea euro-atlantică? Mai este Moscova din cauza intimidării?”, a declarat Zelenski într-un nou video postat pe internet. 

Zelesnki a vorbit şi despre necesitatea armamentului pentru apărarea oraşului-port Mariupol, care este bombardat masiv de către ruşi. Preşedintele ucrainean doreşte ca cei care se gândesc de 31 de zile cum să transfere provizii militare să aibă măcar un procent din curajul celor care luptă împotriva rachetelor ruse cu puşti şi mitraliere. 

"Le doresc cel puţin un procent din curajul lor celor care se gândesc de 31 de zile cum să transfere câteva zeci sau două avioane sau tancuri...Ucraina nu poate doborî rachetele ruseşti folosind puşti, mitraliere, care sunt prea multe în provizii. Şi este imposibil să deblochezi Mariupol fără un număr suficient de tancuri, alte vehicule blindate şi, desigur, avioane. Toţi apărătorii Ucrainei ştiu asta. Toţi cei care apără Mariupol ştiu asta. Mii de oameni ştiu asta - cetăţeni, civili care mor acolo în blocada. Statele Unite ştiu asta. Toţi politicienii europeni ştiu. Le-am spus tuturor. Şi acest lucru ar trebui să fie cunoscut cât mai curând posibil de cât mai mulţi oameni de pe Pământ. Pentru ca toată lumea să înţeleagă cui şi de ce pur şi simplu i-a fost frică să prevină această tragedie. Frică să ia pur şi simplu o decizie", a mai adăugat Zelenski.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite