Zelenski: Bombardamentul de la gară demonstrează că „răul rusesc nu are limite”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că „răul rusesc nu are limite”, după bombardamentul din gara din Kramatorsk, unde au fost rănite, din primele estimări, 100 de persoane şi 50 au murit, dintre care care 5 copii.

Potrivit declaraţiei preşedintelui Volodimir Zelenski, cei ucişi erau civili. De asemenea, preşedintele a mai adăugat că nu există soldaţi printre cei omorâţi de trupele ruse. 

El a afirmat că cel puţin 30 de persoane au fost omorâte şi peste 100 rănite. Conform Sky News, printre cei morţi se numără şi patru copii. (n.r. bilanţul deceselor a fost revizuit după declaraţia preşedintelui ucrainean)

„Lipsiţi de puterea şi curajul de a ne ţine piept pe câmpul de luptă, ei distrug cu cinism populaţia civilă. Acesta este un rău care nu are limite. Şi dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată. Forţele ruseşti au lovit gara din Kramatorsk, (trăgând) asupra unei gări obişnuite, asupra unor oameni obişnuiţi. Nu au fost soldaţi acolo", a comunicat Zelenski. 

Bombardamentul cu rachete asupra gării din Kramatorsk s-a petrecut vineri, 08 aprilie. Circa 4.000 de civili se aflau în gară în momentul atacului. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite