Zelenski, apel la reporteri „să arate lumii ce a făcut armata rusă” la Bucea: „E o chestiune de viaţă, de moarte şi de tortură”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Bucea, unde cadavrele a sute de civili au fost găsite împrăştiate pe străzi, după ce forţele ruse s-au retras. Liderul ucrainean a precizat că ”Ucraina trebuie să aibă pace. Suntem în Europa, în secolul 21. Vom continua eforturile diplomatice şi militare”, transmite BBC.

Zelenski a inspectat drumul pe care o coloană rusă a fost prinsă în ambuscadă şi a vorbit cu localnicii. El a reiterat că Rusia a comis crime de război şi genocid în Ucraina.

Întrebat de reporterii BBC dacă se mai poate negocia pacea cu Rusia, el a spus: ”Da, pentru că Ucraina trebuie să aibă pace. Suntem în Europa, în secolul 21. Vom continua eforturile diplomatice şi militare”.

”Vrem să arătaţi lumii ce s-a întâmplat aici. Ce a făcut armata rusă. Ce a făcut Federaţia Rusă în Ucraina cea paşnică. Era important pentru dumneavoastră să vedeţi că aceştia sunt civili", a adăugat preşedintele.

El a mai a declarat că situaţia actuală este ”o chestiune de viaţă, de moarte şi de tortură”, subliniind angajamentul Ucrainei de a-i găsi pe cei responsabili de atrocităţi.

”Vom pune presiune maximă. Nu ne vom opri nici un minut pentru a găsi toţi criminalii şi cred că acest lucru va aduce beneficii civilizaţiei", a continuat şeful statului ucrainean.

El a avertizat că ”dacă nu găsim o soluţie civilizată”, poporul ucrainean ”va găsi o soluţie necivilizată” pentru a rezolva problemele.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite