Zelenski acuză Rusia că a atacat un coridor umanitar către Mariupol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski îi acuză pe ruşi că au atacat un coridor umanitar împiedicând evacuarea civililor din Mariupol şi Volnovakha.

Acesta a precizat că trupele ruseşti nu au oprit atacurile, chiar dacă se stabilise să existe un convoi umanitar către Mariupol asupra căruia ruşii să nu aibă nicio acţiune militară. Cu toate acestea, Zelenski a trimis un convoi de vehicule către Mariupol cu alimente şi alte bunuri necesare cetăţenilor, relatează Hotnews.

„Trupele ruse nu au încetat să tragă. Cu toate acestea, am decis să trimit un convoi de vehicule la Mariupol, cu mâncare, apă, medicamente (...) Dar ocupanţii au lansat un atac cu tancuri exact pe unde trebuia să treacă acest coridor”, a declarat Zelenski într-un video.

Preşedintele ucrainean a afirmat că aproximativ 100.000 de oameni au plecat din oraşele ucrainene afectate de luptă, în ultimele două zile, folosind coridoarele umanitare.

Guvernul de la Moscova a declarat joi că va deschide zilnic coridoare umanitare pentru cetăţenii ucraineni care vor să fugă de lupte în Rusia. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite