Ucraina acuză Rusia că a distrus toată infrastructura crucială din Herson: „Devastare totală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat, luni, forțele ruse că au distrus infrastructura crucială a orașului Herson.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

"Înaintea iernii, ocupanţii ruşi au distrus absolut toată infrastructura crucială", a declarat Zelenski în discursul său zilnic, după ce a vizitat luni oraşul Herson.

"Absolut toate facilităţile importante din oraş şi regiune sunt distruse", a adăugat președintele ucrainean, potrivit Agerpres.

Zelenski i-a acuzat pe ruși că au distrus infrastructura în mod intenționat înainte de a părăsi orașul Herson, care acum a rămas fără electricitate, comunicare, internet sau televiziune. 

"Asta înseamnă steagul Rusiei - devastare totală", a adăugat şeful statului, care a promis revenirea la o viaţa normală.

Și operatorul național Ukrenergo a anunțat că forțele ruse au distrus infrastructura crucială care alimentează întregul mal drept al regiunii Herson. 

"Majoritatea regiunii eliberate Herson a rămas fără electricitate din 6 noiembrie. Facem tot posibilul pentru a aproviziona cu electricitate populaţia cât mai rapid posibil".a declarat şeful Ukrenergo, Volodimir Kudriţki.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite