Zelenski acuză Rusia că blochează accesul umanitar la Mariupol pentru a ascunde „miile” de victime: „Sunt nazişti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Trupele ruse blochează accesul umanitar la Mariupol pentru a ascunde "miile" de victime din acest oraş asediat din sud-estul Ucrainei împotriva căruia continuă atacurile şi bombardamentele, a declarat, miercuri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"Cred că unul dintre motivele principale pentru care nu putem primi ajutor umanitar în Mariupol este că până când totul va fi „curăţat” de către soldaţii ruşi, le este teamă că lumea va vedea ce se întâmplă acolo”, a spus Zelenski pentru postul turc de televiziune Habertürk, informează lefigaro.fr.

Acestea sunt "nu zeci, ci mii de oameni ucişi şi mii de răniţi”, a adăugat el: "Ştim câţi soldaţi (ucraineni) au murit acolo şi câţi au fost răniţi, dar nu ştim câţi civili".

"Dar, în orice caz, ei (ruşii) nu vor putea ascunde totul. Un astfel de număr este imposibil de ascuns. Şi cred că o să vedem cu toţii când vom intra în Mariupol”, a spus el. "În Bucea, de exemplu, au încercat să o facă, au ars o mulţime de oameni în această regiune: Bucea, Irpin, Hostomel. Au ars familii. Ieri am găsit o familie: tatăl, mama, cei doi copii. Copii foarte mici. De aceea spun: sunt nazişti”, a mai spus preşedintele ucrainean.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite