Zelenski a promis să reglementeze mai strict jocurile de noroc, după petiția unui soldat cu privire la o mare dependență în rândul militarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat în discursul său nocturn de marți că guvernul pregătește reglementări mai stricte pentru industria online a jocurilor de noroc, după ce o petiție în acest sens, depusă pe 29 martie, a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi luată în considerare de administrația prezidențială, relatează Kyiv Independent.

Zelenski pe front FOTO EPA-EFE
Zelenski pe front FOTO EPA-EFE

Zelenski a explicat că a discutat această problemă cu secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, precum și cu reprezentanți ai Ministerului de Transformare Digitală, ai Serviciului de Stat pentru Comunicații Speciale și ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

„Pregătim măsuri corespunzătoare care vor strânge controlul asupra industriei și contribui la protejarea intereselor societății", a anunțat el, explicând că a cerut autorităților competente să adune date și să găsească soluții.

Inițiatorul petiției, soldatul Pavlo Petricenko, a cerut interzicerea jocurilor de noroc și a accesului la cazinourile online pentru personalul militar în timpul legii marțiale. Jocurile de noroc provoacă dependență în rândul multor soldați ucraineni în măsura în care devine „singura modalitate” de a face față stresului, a scris Petricenko.

Pariurile online au fost oficial interzise în Ucraina în 2009 și legalizate în 2020.

Petricenko, soldat de recunoaștere aeriană în cadrul Brigăzii separate 59, a scris pe o rețea de socializare despre o veritabilă „epidemie” de dependență de jocuri de noroc în armata ucraineană.

„9 din 10 soldați de pe front au probleme cu cazinourile sau cu pariurile. Se pierd bani. Atunci iau împrumuturi. Și așa mai departe, e un cerc vicios. Este o problemă care distruge moralul militarilor în acest moment”, a afirmat la rândul său deputatul ucrainean Aleksei Goncearenko.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite