Zelenski a participat la masa iftar de Ramadan și a acordat medalii soldaților musulmani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a participat la iftar, masa de rupere a postului în timpul lunii Ramadanului, alături de militari ucraineni musulmani, de lideri ai Mejlis, cel mai înalt organism executiv al poporului tătar din Crimeea, precum și de reprezentanți ai comunității musulmane.

FOTO via X
FOTO via X

Ținută la Administrația religioasă a musulmanilor din Crimeea, masa ceremonială iftar continuă o tradiție inițiată de Zelenski în 2023, în scopul de a încuraja unitatea în vremuri dificile, în special în contextul războiului în curs cu Rusia.

Masa de rupere a postului care se ia după apusul soarelui a fost organizată de Misiunea președintelui Ucrainei în Republica Autonomă Crimeea alături de Administrația religioasă a musulmanilor din Crimeea împreună cu comunitatea tătarilor din Kiev.

Exprimându-și recunoștința față de participanți, inclusiv față de cei care apără Ucraina, președintele a onorat luptătorii musulmani din cadrul Forțelor de Apărare și Securitate ale Ucrainei, acordând medalii pentru angajamentul lor față de suveranitatea țării.

Zelenski a oferit apreciere pentru eforturile de a ajuta cetățenii din teritoriile ocupate și a subliniat importanța cooperării globale în repatrierea celor afectați de război.

La eveniment au participat diverși demnitari, inclusiv Mustafa Dzhemilev, liderul poporului tătar din Crimeea, care a lăudat angajamentul soldaților musulmani față de patria lor și a făcut apel la solidaritate în fața adversității.

Ministrul Apărării Rustem Umerov, el însuși de origine tătară, a subliniat rolul semnificativ pe care militarii musulmani îl joacă în protejarea viitorului Ucrainei, în special în timpul lunii Ramadanului, pe care ei îl petrec în prima linie.

La eveniment s-au spus rugăciuni și au fost expuse texte ale Coranului, precum și portretele soldaților musulmani, subliniind contribuțiile acestora la apărarea Ucrainei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite