Zeci de proprietăți ucrainene în Crimeea, inclusiv una a lui Zelenski, scoase la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea au anunţat sâmbătă că intenţionează să vândă aproximativ 100 de proprietăţi ucrainene, inclusiv una aparţinând preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, informează Reuters.

Autoritățile din Crimeea au anunțat că vând proprietăți ucrainene din peninsula FOTO EPA-EFE
Autoritățile din Crimeea au anunțat că vând proprietăți ucrainene din peninsula FOTO EPA-EFE

Vladimir Konstantinov, preşedintele parlamentului Crimeei, a anunțat că proprietăţile naţionalizate vor fi vândute "în curând" şi că autorităţile au organizat primele opt licitaţii pentru proprietăţile unor oameni de afaceri ucraineni.

Contractele de vânzare se ridică la peste 815 milioane de ruble (8,51 milioane de dolari), a transmis Konstantinov într-un comunicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram, potrivit Agerpres.

Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea au anunţat în februarie că au naţionalizat aproximativ 500 de proprietăţi în Crimeea, inclusiv unele aparţinând unor politicieni de rang înalt şi oameni de afaceri ucraineni.

Crimeea, recunoscută la nivel internaţional ca parte a Ucrainei, este controlată de Moscova din 2014, când Rusia a anexat peninsula de la Marea Neagră, cu opt ani înainte de invazia la scară largă a Ucrainei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite