Volodimir Zelenski: Rusia a lansat 3.000 de bombe aeriene ghidate asupra Ucrainei în luna martie

0
Publicat:

Numai în luna martie, Rusia a lansat asupra Ucrainei peste 3.000 de bombe aeriene ghidate, 600 de drone şi 400 de rachete, a declarat miercuri preşedintele Volodimir Zelenski, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Volodimir Zelenski. FOTO EPA EFE
Volodimir Zelenski. FOTO EPA EFE

În ultimele două săptămâni, Moscova şi-a intensificat campania de atacuri aeriene cu mijloace cu rază lungă de acţiune asupra infrastructurii energetice ucrainene, distrugând o parte din sistemul deja slăbit de bombardamentele ruseşti anterioare în timpul celor peste 25 de luni de invazie pe scară largă declanşată de Rusia.

Separat, Rusia şi-a intensificat utilizarea bombelor ghidate lansate din aer în zona frontului în ultimele luni.

Bombele ghidate sunt lansate de avioane de război din teritoriul controlat de Rusia şi planează spre ţintele lor cu mare viteză.

Pentru Moscova aceasta a devenit o modalitate eficientă de a lansa cantităţi mari de explozibili deasupra tranşeelor şi clădirilor ucrainene din apropierea frontului, o abordare care favorizează puterea exploziei în detrimentul preciziei, notează Reuters.

 Amintim că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susținut într-un interviu publicat vineri că forţele ucrainene vor trebui să se retragă „cu paşi mici" dacă Kievul nu primeşte ajutorul militar al SUA, blocat de disputele din Congres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite