Viviane Reding: Sunt de acord cu poziţia Comisiei de la Veneţia! Presiunile asupra CCR trebuie să înceteze. Este inadmisibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viviane Reding,  vicepreşedintele  Comisiei Europene, stă cu ochii  pe ţara noastră
Viviane Reding, vicepreşedintele Comisiei Europene, stă cu ochii pe ţara noastră

Vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding, responsabil pentru portofoliul justiţiei, a transmis astăzi pe Twitter, că este de acord cu poziţia exprimată în urmă cu puţin timp de Comisia de la Veneţia - grupul experţilor europeni în drept constituţional, care a criticat dur presiunile politice reclamate de CCR la adresa judecătorilor acestei instanţe.

Preşedintele Comisiei de la Veneţia Gianni Buquicchio a avertizat astăzi că presiunile acuzate de Curtea Constituţională în mod repetat sunt grave, inadmisibile şi a cerut politicienilor români să se abţină de la orice fel de astfel de acţiuni.

"Este un principiu general al statului de drept că presiunea asupra oricărei instanţe, fie constituţională sau obişnuită, în scopul de a influenţa deciziile sale este INADMISIBILĂ. În ultimii ani, Comisia de la Veneţia a fost, uneori, nevoită să intervină, în scopul de a proteja independenţa unei instanţe constituţionale într-o democraţie nouă. Este surprinzător pentru mine, şi chiar şocant, că, pentru a doua oară într-o perioadă scurtă de timp, Curtea Constituţională a unui stat membru al Consiliului Europei şi al Uniunii Europeane se simte obligată să apeleze la Comisia de la Veneţia, pentru a îşi proteja de independenţă", a transmis preşedintele Comisiei de la Veneţia.

El a făcut apel la toate autorităţile de stat şi partidele politice din România să respecte în totalitate independenţa Curţii Constituţionale şi să se abţină de la exercitarea oricărei presiuni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite